2015-03-07

Bloggen 11 år idag.
Det är 11 år sedan den här bloggen startades. Det var en söndag i mars 2004.
Under senaste halvåret har det varit lite tunnsått med bloggande. Beror ju delvis på att jag står till arbetsmarknadens förfogande, så det finns inga anekdoter att berätta om från en arbetsplats.
Dessutom har det varit vinter, och då stänger min hjärna av pga snöhinder.
Nu har en härlig vår visat sig här i Sundsvall. Dom säger ju att det är vår när temperaturens medelvärde är över noll grader tio dagar i rad. Riktigt där är vi inte eftersom nätterna är kalla fortfarande, men på dagarna, har det varit uppemot tio grader flera gånger, första gången så tidigt som i februari.
Det finns två sätt att följa vädrets framsteg här hemma hos oss. Det är via två hemsidor. Den ena är en sida på en server här, och är en direktkoppling till väderstationen ute på tomten.
Den visar helt rätt sånär som på årshögsta som är 17 plusgrader och det har det inte varit än. Berodde på att batterierna tog slut och gav en felvisning.  Du hittar den här. Endast text, så om du är synskadad och kör med talsyntes eller punktdisplay så kan det funka. gå till denna länk Bengts väderstation
Det andra är Weather underground, titta på wundergrounds server i USA, som visar vädret mera grafiskt. Följ denna länk.Wunderground.
Så vädret är bra här. Idag lite mulet och det regnade i morse, så det snabbar upp snösmältningen.
Nog om vädret. Vad kan ni då förvänta er av bloggen under kommande år.
Så småningom blir uppdateringarna tätare igen, vartefter det blir bättre väder och att jag förhoppningsvis börjar jobba igen. Har flera grejor på gång, så jag hoppas att förändringen sker inom närmaste två månaderna.
Vi hade tänkt inleda grillsäsongen idag. Saken är den att jag har en före detta kollega som är passionerad grillkock. Tror jag kallade henne för "Den finska coachen" när vi jobbade ihop.
Hon grillar året runt, och kom med ett bra tips på hur man slipper smaken och lukten av tändvätska. Istället så lägger man in en elektrisk tändare i grillen som på 20 minuter glöder så hett så kolen antänds. Skaffade en sådan igår, och första bästa fina dag ska vi testa den.
Märkligt med denna finska coach. Hon gillar att laga mat, men så fort hon ens tänker på att baka, så flyr både hunden och dottern hals över huvud. Inte ens Jack Russel-hunden Sigge vill smaka på hennes bakverk. Men grillning funkar.  Hur som helst. Grillpremiären hos Söderman är nära.
Vi behöver heller inte packa upp vårt uterum i år från presenningen som täcker det. Märkte att när man stänger in fuktig höstluft så tar den vita färgen på väggen skada. Nästan som mögel. Så i vinter har vi haft det öppet och låtit vinden blåsa igenom. Hoppas det visar sig vara rätt väg att gå.
Plasttaket som sett sina bästa dagar, lade äldsta sonen om förra sommaren så det ser finare ut.
Så är det då bara poolen kvar. Förra året var det badpremiär 18e april. Det kommer INTE att hända i år. Körde på dubbla värmekällor förra året till en elkostnad av 4000 kronor, och jag har inte råd med det i år, så jag gissar att vi kan börja bada runt mitten på maj. Två månader bort alltså.
Säsongen förra året avslutades fem månader på dagen efter den började. 18e september.
Nu blir det lite fika och sedan en vilsam dag.
Igår var vi på skogspromenad med äldsta sonen och den människoätande labradoren Panda, så idag behöver man vila.